Torta sa tri vrste čokolade
Sastojci
Kora
(Čaša od 200 ml)
3 čaše brašna
3 kašike kakao praha
1 kašika sode
1 kašičica cimeta
1 vanilin šećera
1 časa šećera
3 časa jogurta
1 časa ulja
Malo mlijeka
Fil
1 l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
100g bijele čokolade
100g mlečne čokolade
100g crne čokolade
Jedan maslac (250g)
Ja sam tortu ukrasila sa 500ml slatke pavlake.
Priprema
Spojiti brašno, kakao prah i sodu. Ove sastojke izmiješati pa dodati sve ostale sastoje koji idu u koru osim mlijeka. Sve sastojke ubutati mikserom. Kalup nauljiti pa posuti sa malo brašna. Koru peći na temperaturi od 200° pola sata. Kora je gotova kada čačkalicom provjerite i na njoj ne ostane tijesta. Pečenu koru pokriti folijom i ostaviti da se hladi.
Fil
U 800 ml mlijeka dodati 10 kašika šećera pa staviti da provre. Ostalih 200 ml umutiti tri pudinga tako da ne ostanu grudvice. Kada je mlijeko provrelo sipati puding i miješati dok se ne dobije čvrsta smesa. Kuvan puding skloniti sa šporeta i podijeliti na tri jednaka dijela. U prvi dio sipati 100 g bele čokolade, u drugi dio sipati 100 grama mlečne čokolade, a u treći dio 100 g crne čokolade. Svaki dio dobro u butati dok se čokolada ne istopi. Kada se čokolada istopila ostaviti puding da se hladi. U međuvremenu ubutati jedan maslac. Kada se puding ohladio u sva tri dijela dodajte po jednu kašiku maslaca. Svaki dio posebno uputati mikserom tako da ne ostanu grudvice.
Kada se kora ohladila iseći je koncem na tri jednake kore.
Ređati
Prvo ide kora koju ćete politi sa malo mlijeka, preko prve kore ide fil od crne čokolade. Zatim ide druga kora koju ćete opet politi sa malo mlijeka, preko druge kore ide fil od mlečne čokolade. Preko fila ide treća kora koju ćete opet politi sa malo mlijeka, i na kraju fil od mlečne čokolade.
Ja sam tortu ukrasila sa 500 ml slatke pavlake. Pavlaku umutiti i ukrasiti tortu po svom ukusu. Ako želite umesto slatke pavlake možete tortu preliti sa čokoladnom glazurom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар