Štrudla sa džemom
Priprema
Mlijeko sa 1 kašičicom šećera ugrijati pa dodati kocku kvasca. Ostaviti nekih 10ak minuta. U posudu sa brašnom dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, ostatak šećera i so. Umijesiti glatko tijesto. Tijesto izručiti na podlogu koju ste posuli brašnom pa podijeliti na dva dijela. Oba dijela malo uobličiti, pa pokriti krpom i ostaviti da naraste nekih 30-40 minuta.
Kada je tijesto naraslo prvi dio razvući oklagijom da bude što tanje. Preko čitave površine namazati džemom. Saviti u rolat pa prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa drugim dijelom tijesta.
Žumance umutiti sa malo ulja pa premazati rolate.
Peći na temperaturi od 200° dok ne dobije zlatnu boju.
Gotove štrudle poprskati sa vrlo malo vode, pokriti i ostaviti da se malo ohlade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар