Maskarpone sir
Sastojci
500ml mliječne pavlake za šlag(ne smije biti biljna)
1 supena kašika limunovog soka
1 pamučna pelena
I dosta strpljenja :)
Priprema
Pavlaku sipajte u neku šerpicu i stavite na vatru. Zagrijavajte do ključanja uz stalno miješanje. Kada pavlaka krene lagano da ključa skloniti sa ringle minut-dva da se malo prohladi, mijesajući svo vrijeme. Zatim vratiti na ringlu dok opet ne krene lagano da ključa. Bitno je da svo vrijeme miješati da bi isparilo što više vode.
Kada pavlaka počne da ključa, odmah skloniti sa ringle i dodati supenu kašiku soka koji ste iscijedili iz limuna. Promiješati kratko pa ostaviti da se hladi, uz povremeno miješanje.
Kada se pavlaka ohladila skroz, pamučnu pelenu malo nakvasiti da bude vlažna pa presavati na četvrtinu.
Pelenu staviti preko neke zdjelice pa učvrstiti štipaljkama kao na slici. Pavlaku koja je sada već gusta sipajte na pelenu.
Ostaviti preko noći u frižideru.
Ujutru sir koji je predivni kremast samo prebaciti u neku zdjelicu sa poklopcem.
Sigurna sam da ćete biti oduševljeni ovim maskarpone sirom :)
Samo jedna napomena, od ove količine slatke pavlake se dobije između 250 i 300g maskarpone sira.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар