Cimet rolnice
Sastojci
Tijesto
350g brašna
150ml mlijeka
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
20g svežeg kvasca, to je pola kocke
1 kašičica praška za pecivo
70g maslaca
1 kašika jogurta
1 ravna kašičica praška za pecivo
1 jaje
Prstohvat soli
Nadjev
150g maslaca
150g smeđeg šećera
3 kašičice cimeta.
Priprema
U malo dubljoj posudi sipajte brašno. Na sredini napravite malo udubljenje. Mlijeko da 1 kašikom šećera umlačite pa sipajte u udubljenje koje ste napravili. Dodajte svježi kvasac i ostavite 10ak minuta. Posle 10 minuta dodajte maslac koji ste istopili,ostatak šećera i sve ostale sastojke. Ubutajte mikserom nastavcima za tijesto dok se dobro sve ne sjedini. Tijesto pokrijete prozirnom folijom i ostavite pola sata da naraste.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi i omekšao je pomiješajte da 150g smeđeg šećera i 3 kašičice cimeta. Dobro sve sjediniti.
Posle pola sata tijesto prebacite na površinu koja je posuta brašnom. Površinu pospite sa malo više brašna jer je tijesto jako mekano pa da se ne bi lijepilo.
Tijesto oklagijom razvucite u pravougaonik debljine od prilike pola centimetra. Nemojte da bude predebelo.
Preko čitave površine namazati nadjev koji je već pripremiljen i saviti tijesto u rolat. Rolat sjeći koncem, jer je tijesto jako mekano da se nožem ne bi uništilo. Sjeći na kolutiće debljine 2-3 cm. Rolnice ređati u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti nekih sat vremena da tijesto naraste. Peći na temperaturi od 200° dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар