Zeljanica


Sastojci

Kore

400-500ml vode

Brašno po potrebi

Malo soli

Prašak za pecivo


Nadjev

Blitva 500g

1 praziluk

100g tvrdog sira

1 čaša kisjele pavlake

100ml ulja

3 jaja

So


I još 3-4 kašike jogurta kojim ćete premazati pitu na kraju


Priprema

U mlaku vodu dodajte so,brašno i prašak za pecivo pa mutilicom ubutajte tijesto koje je malo rjeđe. Kao za američke palačinke.


Tepsiju u kojoj ćete peći pitu nauljite pa pospite brašnom. Šporet uključite da peče samo sa gornje strane. Pola tijesta izručite u tepsiju. Gledajte da ne bude predebelo. Ubacite tijesto da se peče.
U međuvremenu isjecite blitvu i praziluk pa dodajte jaja,sir,pavlaku i ulje. Sve dobro sjedinite i dodajte soli po svom ukusu.


Kada se tijesto malo zapeklo,tek toliko da se samo malo stvrdnulo da moze da drži zelje da ne propadne izvadite tepsiju iz šporeta. I šporet vratite normalno da peče sa obje strane,na 200°.


Izručite zelje preko kore i fino rasporedite da svuda bude jednako. Vratite u rernu dok se zelje ne zapeče.

 Posle nekih 30-40min kada se zelje zapeklo izvadite pitu iz rerne.

Preko rasporedite ostatak tijesta,opet vodeći računa da svuda bude jednako i da ne bude mnogo debelo.


Vratite u rernu opet dok se i druga kora ne ispeče. Ali ova kora mora biti skroz pečena. Kada bude pečena dobiće zlatnu boju. Tada izvadite iz rerne malo sa strana odvojite viljuškom i i dodajte vode nekih 50ml. Voda treba da prođe na dno,da prvu koru omekša ako se prepekla. Kada ste sipali vodu, vratite pitu jos 3-4 min u rernu.
Izvadite pitu i premažite sa 3-4 supene kašike jogurta. Ostavite da se hladi.



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom