Zeljanica
Sastojci
Kore
400-500ml vode
Brašno po potrebi
Malo soli
Prašak za pecivo
Nadjev
Blitva 500g
1 praziluk
100g tvrdog sira
1 čaša kisjele pavlake
100ml ulja
3 jaja
So
I još 3-4 kašike jogurta kojim ćete premazati pitu na kraju
Priprema
U mlaku vodu dodajte so,brašno i prašak za pecivo pa mutilicom ubutajte tijesto koje je malo rjeđe. Kao za američke palačinke.
U međuvremenu isjecite blitvu i praziluk pa dodajte jaja,sir,pavlaku i ulje. Sve dobro sjedinite i dodajte soli po svom ukusu.
Izručite zelje preko kore i fino rasporedite da svuda bude jednako. Vratite u rernu dok se zelje ne zapeče.
Posle nekih 30-40min kada se zelje zapeklo izvadite pitu iz rerne.
Vratite u rernu opet dok se i druga kora ne ispeče. Ali ova kora mora biti skroz pečena. Kada bude pečena dobiće zlatnu boju. Tada izvadite iz rerne malo sa strana odvojite viljuškom i i dodajte vode nekih 50ml. Voda treba da prođe na dno,da prvu koru omekša ako se prepekla. Kada ste sipali vodu, vratite pitu jos 3-4 min u rernu.
Izvadite pitu i premažite sa 3-4 supene kašike jogurta. Ostavite da se hladi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар