Rafaelo torta sa lješnicima




Sastojci

Kore

20 bjelanaca
40 kašika šećera
400g kokosa
8 kašika mljevenih lješnika
4 kašike sjeckanih lješnika
4 kašike brašna

Fil

20 žumanaca
350g šećera
150g bijele čokolade
2 pudinga od vanile
350g margarina
600ml mlijeka
150g mljevenog keksa
100g kokosa
100g mljevenih lješnika
100g crne čokolade
500g šlaga

Priprema

5 bjelanaca i 10 kašika šećera ubutati u čvrst snijeg. Dodati 100g kokosa, 2 kašike mljevenih lješnika, 1 kašiku sjeckanih lješnika i 1 kašiku brašna. Pažljivo varjačom sve sjediniti. Smjesu izručiti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 180°.
Postupak ponoviti sa ostale 3 kore.

Fil

Žumanca umutiti sa šećerom,pa skuvati na pari. Pred kraj dodati bijelu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati puding koji ste skuvali sa 600ml mlijeka. Smjesu ubutati mikserom pa ostaviti da se hladi. U hladnu smjesu dodati ubutan margarin,pa sve zajedno mikserom fino sjediniti.
Fil podijeliti na 4 dijela.
U prvi dio dodajte  150g mljevenog keksa.
U drugi dio dodajte 100g kokosa.
U treći dio dodajte 100g mljevenih lješnika.
U četvrti dio dodajte 100g crne čokolade.
Za kraj šlag ubutajte. Ja uvijek to radim sa gaziranom vodom.

Ređajte: kora, fil sa mljevenim keksom, šlag, druga kora, fil sa kokosom, šlag, treća kora, fil sa mljevenim lješnicima, šlag, četvrta kora, fil sa crnom čokoladom, šlag.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom