Pita sa jabukama

 


Sastojci

200-300g gotovih kora
700-800g jabuka
100g oraha
1 kesica suvog grožđa
1 kesica cimeta
3 kašike griza (ili prezle)
3 kašike šećera
100ml gazirane vode (ili obične vode)
50ml ulja

Sirup

300g šecera
300ml vode
2 vanilina šećera
3 kriške limuna

Priprema

Za početak stavite vodu,šećer i vanilin šećer da se kuva. Kada voda počne da vri,smanjite temperaturu i dodajte kriške limuna. Kuvajte na laganoj vatri nekih 10-ak minuta.
Jabuke oguliti pa izrendati. Ostaviti malo da puste sok,pa ih procijediti. Jabukama dodajte 3 kašike griza i 3 kašike šećera. Orahe sameljite,pa ostavite sa strane.
Ulje i gaziranu vodu pomiješajte u nekoj posudi,ovo će služiti da zalijevate svaku koru.
Stavite jednu koru, zalijete sa 3 kašike pomiješanog ulja i gazirane vode,pa preko stavite drugu koru.
Drugu koru zalijete sa 1 kašikom ulja,pa preko čitave kore rasporedite jabuke. Preko jabuka pospite suvog grožđa, oraha i na kraju malo cimeta. Kore urolajte u rolat. Rolat prebaciti u nauljen pleh. Postupak ponoviti sa ostatkom kora. Na kraju ako je ostalo ulja i vode posuti po rolatima. Peći na temperaturi od 200° dok ne dobije zlatnu boju.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i vrelu prelijete sa hladnim sirupom.
Izgledaće kao da je previše sirupa, ali ne brinite sve će pita da upije.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom