Pečeni krompir



Sastojci


1,5kg krompira

500ml pavlake za kuvanje

2dl mlijeka

1dl ulja

1 kesica praha supe od pečuraka

Malo slatke aleve paprike

Malo vegete


Priprema


Oguliti krompir i narezati na kolutiće. Začiniti malo alevom paprikom i vegetom i izmiješati. Vodite računa da ne bude mnogo slano jer je supa kojom prelivate krompir već slana.

Supu od pečuraka pomiješati sa pavlakom da ne ostanu grudvice.  Dodati mlijeko i ulje, i sve fino sjediniti.

Krompir složiti u tepsiju i preliti pripremljenim prelivom.

Peći u već zagrijanoj rerni na 200° 35-40 minuta.

Ko voli, može pečeni krompir izvaditi na kratko i narendati trapist preko. Vratiti jos nekoliko minuta u rernu.

Ja sam uz ovaj krompir pekla batake, mada je nabolje da to bude pileće bijelo meso.

Može i bez mesa.


Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom