Pečeni krompir
Sastojci
1,5kg krompira
500ml pavlake za kuvanje
2dl mlijeka
1dl ulja
1 kesica praha supe od pečuraka
Malo slatke aleve paprike
Malo vegete
Priprema
Oguliti krompir i narezati na kolutiće. Začiniti malo alevom paprikom i vegetom i izmiješati. Vodite računa da ne bude mnogo slano jer je supa kojom prelivate krompir već slana.
Supu od pečuraka pomiješati sa pavlakom da ne ostanu grudvice. Dodati mlijeko i ulje, i sve fino sjediniti.
Krompir složiti u tepsiju i preliti pripremljenim prelivom.
Peći u već zagrijanoj rerni na 200° 35-40 minuta.
Ko voli, može pečeni krompir izvaditi na kratko i narendati trapist preko. Vratiti jos nekoliko minuta u rernu.
Ja sam uz ovaj krompir pekla batake, mada je nabolje da to bude pileće bijelo meso.
Može i bez mesa.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар