Monte kocke



Sastojci

Kora

4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
4 kašike kakao praha
1/2 kesice praška za pecivo
100ml čokoladnog mlijeka za prelivanje kore

Bijeli fil

1l mlijeka
8 kašika šećera
12 kašika gustina
200g margarina

Čokoladni fil

500ml slatke pavlake
300g čokolade za kuvanje

Priprema

Kora
Razdvojiti bjelanca i žumanca. Bjelanca umutiti sa šećerom. Dodati žumanca i vodu. Lagano miješati i dodati brašno sa praškom za pecivo. Pleh ili tepsiju nauljiti i posuti sa malo brašna. Staviti koru da se peče. Provjerite čačkalicom da li je kora pečena. Ispečen biskvit preliti čokoladnim mlijekom.

Bijeli fil:
Razmutiti šećer i gustin u malo mlijeka. Ovu smjesu sipati u ostatak od 1l mlijeka koje ste stavili da provri. Masa će se lijepo zgusnuti. Skinuti sa vatre i u hladno dodati umućen margarin. Kremu namazati preko kore.

Čokoladni fil:
Slatku pavlaku staviti da se ugrije(ne smije provreti). U toplu pavlaku dodajte čokoladu da se istopi. Malo ostaviti da se ohladi i nanijeti preko bijele kreme. Čokoladni fil će biti tečan, ali posle par sati u frižideru će se učvrstiti i biti jako ukusan. Ostaviti u frižider na duže hlađenje, da bi se čokoladni krem učvrstio.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom