Milka torta

 


Milka torta

Sastojci

Kore
9 bjelanaca
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
200g mljevenih lješnika
70g mljevene plazme
1 kašičica praška za pecivo

Fil

9 žumanaca
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
1l mlijeka
2 pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna
150g maslaca
 200g milka čokolade sa ljesnikom
200g bijele milka čokolade

I još
3 šlaga za dekoraciju

Priprema

Odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca,šećer i vanilin šećer ubutati u čvrst šam. Pažljivo kašikom dodati već sjedinjene mljevene lješnike, keks i prašak za pecivo. Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela,pa svaki posebno pecite u kalupu obloženom pek papiro. Kore se peku nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Veoma su tanke pa vodite računa da ne izgore.

Fil:

Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodajte puding i brašno. Dodajte malo mlijeka i sve dobro ubutajte,da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka stavite da provri. Kada je mlijeko počelo da ključa dodajte smjesu i kuvajte nekoliko minuta na laganoj temperaturi.
Vreo fil podijelite na 2 jednaka dijela.U jedan dio dodajte izlomljenu  bijelu milku,u drugi dio izlomljenu milku sa lješnikom. Kada se čokolada istopi filove malo mikserom ubutati pa ostaviti da se hlade.
Kada su se filovi ohladili,ubutajte maslac i rasporedite jednako u oba fila. Filove jos malo mikserom ubutati.

Tacnu koja će vam poslužiti za tortu pospite sa malo šećera. Ređamo: kora,bijeli fil,braon fil,kora,bijeli fil,braon fil,kora,bijeli fil,braon fil. I na kraju ukrasiti sa 3 kesice šlaga.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom