Milka torta
Milka torta
Sastojci
Kore
9 bjelanaca
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
200g mljevenih lješnika
70g mljevene plazme
1 kašičica praška za pecivo
Fil
9 žumanaca
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
1l mlijeka
2 pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna
150g maslaca
200g milka čokolade sa ljesnikom
200g bijele milka čokolade
I još
3 šlaga za dekoraciju
Priprema
Odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca,šećer i vanilin šećer ubutati u čvrst šam. Pažljivo kašikom dodati već sjedinjene mljevene lješnike, keks i prašak za pecivo. Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela,pa svaki posebno pecite u kalupu obloženom pek papiro. Kore se peku nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Veoma su tanke pa vodite računa da ne izgore.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodajte puding i brašno. Dodajte malo mlijeka i sve dobro ubutajte,da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka stavite da provri. Kada je mlijeko počelo da ključa dodajte smjesu i kuvajte nekoliko minuta na laganoj temperaturi.
Vreo fil podijelite na 2 jednaka dijela.U jedan dio dodajte izlomljenu bijelu milku,u drugi dio izlomljenu milku sa lješnikom. Kada se čokolada istopi filove malo mikserom ubutati pa ostaviti da se hlade.
Kada su se filovi ohladili,ubutajte maslac i rasporedite jednako u oba fila. Filove jos malo mikserom ubutati.
Tacnu koja će vam poslužiti za tortu pospite sa malo šećera. Ređamo: kora,bijeli fil,braon fil,kora,bijeli fil,braon fil,kora,bijeli fil,braon fil. I na kraju ukrasiti sa 3 kesice šlaga.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар