Kroasani

 


Sastojci

600g brašna
100ml mlijeka
200ml jogurta
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 jaje
1 kocka sirovog kvasca
1 kesica praška za pecivo
100g margarina
Nadjev po želji

Za premazivanje
1 jaje
2 kašike mlijeka
Susam

Priprema

Mlijeko sa šećerom umlačiti pa dodati kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Nadošao kvasac dodajte u posudu sa brašnom pa sjedinite. Zatim dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i 1 jaje pa umijesite malo tvrđe tijesto koje je odmah pogodno za rad. Tijesto podijelite na 10 loptica.
Margarin koji je stajao na sobnoj temperaturi podijelite na 9 jednakih djelova,jer se poslednja jufka ne maže margarinom.
Prvu lopticu razvucite u krug prečnika nekih 20ak cm. Jedan komadić margarina sitno isjeckajte i ravnomjerno preko čitave jufke rasporedite. Drugu lopticu razvucite opet u krug prečnika nekih 20ak cm pa stavite preko prve jufke. Opet isjeckajte margarin i rasporedite preko čitave jufke. Postupak ponovite sa svim ostalim lopticama. Poslednja jufka se ne premazuje margarinom.
Naslagane jufke oklagijom razvući u krug debljine nekih pola centimetra.  Tako razvučeno tijesto isjeći, premazati nadjevom po želji i savijati u kiflice.  
Kiflice ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Umutiti 1 jaje sa 2 kašike mlijeka pa premazati svaku kiflicu. Posuti susamom i peći na temperaturi od 200° dok ne dobiju zlatnu boju.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom