Junetina sa rižom

 


Sastojci
500g juneceg mesa
2 šargarepe
2 glavice luka
Malo začina
350g pirinča
2 kocke za supu kokošije
Malo šafrana
100g maslaca

Priprema
Luk i šargarepu ocistiti pa isjeći ne toliko sitno from. Propržiti na ulju,pa dodati meso sječeno na veće kocke. Pržiti 5-10 minuta pa dodati malo vode. Dinstati na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Dosipati vode da ne zagori. Na kraju kada je meso mekano i rasipa se dodati kašiku brasna. Dinstati još malo i skloniti.
U litar vode skuvati 2 kocke supe sa malo šafrana.
Luk i šargarepu sitno isjeckati. Pa propržiti na maslacu. Dodati pirinač pa i sve zajedno još malo pržiti. Ovom dodati kutlaču supe pa dinstati dok pirinač ne upije sve,zatim dodati jos jednu kutlaču i tako nastaviti sve dok pirinač skroz ne omekne i ne bude kuvan.
Za kraj možete malo peršuna iskoristiti za dekoraciju.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom