Baunti torta
100g piškota
20g maslaca
20g kakao praha
2-3 kašike mlijeka
250g maskarpone sira
100g kokosa
2 kašike šećera u prahu
250g maskarpone sira
1 puna kašika nutele ili nekog drugog tamnog krema
50ml slatke pavlake
50g čokolade za kuvanje
Piškote samljeti,pa dodati maslac i kako prah. Sve sjediniti. Dodati 2 kašike mlijeka,pa probati rukom da li od mase može da se napravi loptica. Ako se masa rasipa,i ne može loptica da se napravi dodati još malo mlijeka. Kada od malo mase uspijete napraviti lopticu,znači da je gotova. Izručite masu u kalup,pa rukama fino uobličite koru.
U nekoj posudi sipati kokos,dodati maskarpone sir i sićer u prahu pa sve lijepo sjediniti. Ako nije dovoljno slatko,dodati još malo šećera u prahu.
Ovu smjesu staviti preko kore,i fino je izravnjati.
Drugih 250g maskarpone sira sjediniti da kremom. Takođe opet probajte da li je dovoljno slatko,ako nije samo dodajte još krema. Ovaj krem ide preko bijelog krema. Takođe lijepo poravnjajte. Za kraj slatku pravlaku i čokoladu u nekom lončetu staviti na šporet samo da se čokolada istopi. Kada je čokolada istopljena samo prelijete preko torte.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар