Punjene paprike sa tomatinom
Sastojci
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
700g mljevenog mesa
100g pirinča
1 tetrapak tomatina sa origanom i bosiljkom(500ml)
Malo lovorovog lista
Malo bibera(može i bez)
Malo soli ili začina
1 čaša vode(250ml)
Paprike za punjenje
Priprema
Šargarepu i luk sitno iskeckati pa propržiti na malo ulja. Dodati mljeveno meso i sve zajedno pržiti 10ak minuta. Dodati i pirinač pa nastaviti još malo sa prženjem. Kad je meso gotovo skloniti da se ohladi. Začiniti po svom ukusu.
Paprike puniti smjesom i ređati u pekač. Kada završite sa punjenjem u pekač sipajte vodu a zatim iskoristite tomatino da svaku papriku prelijete. Pospite sa malo lovorog lista i malo bibera. Pekač poklopite i pecite na temperaturi od 200° dok paprike ne omekšaju.
Ja uvijek pečem malo duže na manjoj temperaturi jer budu ukusnije. Ako nemate pekač, moze poslužiti i neka malo dublja vatrostalna posuda koju ćete nečim poklopiti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар