Pancerote

 


Sastojci

4dl mlijeka
2dl vode
2dl ulja
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Oko 1kg brašna

Nadjev

1 kisjela pavlaka
200-300g šunke
200-300g trapista
Malo kečapa
Malo origana

I još
1 jaje
Po želji susam za posipanje

Priprema
Mlijeko,vodu i šećer umlačiti pa dodati kvasac i ostaviti sa nadođe. Nadosao kvasac prebacite u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto pa dodati ulje i so. Kada ste sve sjedinili polako dodajte brašno onoliko koliko je potrebno da umijesite glatko tijesto. Tijesto ostavite nekih pola sata da naraste.
Pavlaku umutiti kašikom pa dodati sitno sjeckani sir i šunku,malo kečapa i malo origana. Sve dobro sjediniti.
 Tijesto podijeliti na loptice(kod mene to bude 12 loptica). Svaku lopticu razvući na debljinu od pola cm,a zatim kalupom vaditi krugove. Na svaki krug staviti 1-2 kašike fila. Pancerote preklopiti i sa strane pritisnuti viljuškom da se ne otvore. Ređati u plehu obloženom pek papirom. Ostaviti tako da odstoje jos 20ak minuta.
Umutiti jaje i premazati pancerote,i po želji posuti susamom.
Pećo na temperaturi od 220° dok ne porumene.

Prijatno


Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom