Musaka sa tikvicama
Sastojci
(ja sam pravila manju količinu,ako želite više samo duplirajte sastojke)
2 tikvice
2 šargarepe
2-3 paprike
1 glavica luka
1 paradajz
300gr mljevenog mesa
2 jaja
Malo kisjele pavlake
Malo mlijeka
Priprema
Pola glavice luka i 1 šargarepu sitno isjeckati pa propržiti na malo ulja,tome dodati mljeveno meso i začin. Sve zajedno malo pržiti na srednjoj temperaturi. Dok se to prži izrendati tikvice i šargarepu,a paprike i luk sitno isjeći(ako želite sve izrendajte). Malo posolite da tikvice puste vodu. Smjesu iscijediti pa ređati u tepsiji koju ste posuli sa malo ulja. Pola smjese od povrća,zatim meso i na kraju druga polovina povrća. Isjeći paradajz na kolutiće pa poređati preko. U posudi umutiti 2 jaja i 2-3 kašike kisjele pavlake, dodati malo mlijeka pa zaliti musaku. Ako želite možete izrendati malo sira preko. Pecite na temperaturi od 200° dok ne dobije finu zlatnu boju.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар