Kinder pingvin
Sastojci
Kora
3 jaja
3 supene kašike šećera
3 supene kašike brašna
3 supene kašike tople vode
1/2 praška za pecivo
1 supena kašika kakao praha
70g istopljene čokolade za kuvanje
Krema
500ml slatke pavlake
1 želatin
4 kašike vode
Čokoladni premaz
200g čokolade za kuvanje
70g margarina
80ml vode
1 supena kašika ulja
Glazura
100g čokolade za kuvanje
Malo mlijeka
Malo ulja
Priprema
Kora
Odvojiti žumanca od bjelanaca,pa bjelanca umutiti u čvrst šam. Žumanca pjenasto umutiti sa secerom,pa dodati toplu vodu i još malo mutiti. Brašno,kakao i prašak za pecivo sjediniti i dodati žumancima. Sve zajedno umutiti mikserom,dodati rastopljenu čokoladu i još malo miksati. Kada dobijemo finu smjesu,dodati i bjelanca uz pažljivo miješanje mutilicom. Pola smjese rasporedite u kalupu u kojem ste prethodno postavili papir za pečenje. Pecite nekoliko minuta na temperaturi od 180°. Ponovite postupak i sa drugom polovinom. Kore su tanke pa vodite računa za ne izgore.
Preliv od čokolade
Čokoladu,margarin,vodu i ulje stavite na pari da se istopi. Istopljenu smjesu ostavite sa strane da se ohladi.
Krema
U lončiću potopiti želatin u 4 kašike hladne vode i ostaviti 10minuta da nabubri.
Za to vrijeme umutite slatku pavlaku,neka bude čvrsta ali ne premutiti.
Nabubreni želatin ugrijte iznad lagane vatre uz neprestano miješanje. Vodite racuna da je vatra lagana,želatin se ne smije kuvati. Istopljeni želatin dodavati u slatku pavlaku uz neprestano miksanje.
Kalup u kom ste pekli kore neka posluži za slaganje kolača. Kalup pospite sa malo šećra. Prvo ide kora,zatim pola kreme preko koje ćete preliti preliv od čokolade. Kolač ostavite tako kratko u frižideru da se preliv stegne. Kada se preliv stegao rasporedite drugi dio kreme. Otvorite kalup,ako želite možete kolač prebaciti mada nije neophodno. Na kraju stavite drugu koru i lagano pritegnite rukom.
Istopite čokoladu za glazuru i prelijte preko kolača.
Kolač ostavite u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар