Kapri torta



Sastojci

1l soka od jagode
150g pudinga od jagode
12 kašika šećera
1 margarin 
300g bijelog šlag krema
300g šlag krema od jagode
2 čaše kisjele pavlake(360g)
600g plazma keksa
I još malo soka za potapanje keksa.

Priprema

Od 1l soka malo odvojiti za butanje pudinga. Ostatak soka sa šećerom staviti da provri pa skuvati puding uz neprestano miješanje. Kuvan puding ostaviti da se ohladi,pa u to dodati 1 margarin.
300g bijelog šlaga čvrsto ubutati,zatim u to dodati 2 čaše kisjele pavlake i sve lagano još malo butati da se dobro sjedini.
300g šlaga od jagode ubutati,ali ne toliko čvrsto kao bijeli šlag.
Na tacni ređati prvo pola plazme koju ste potopili u sok,zatim pola fila od jagode,pola bijelog fila pa pola roze fila,druga polovina plazme takođe potopljene u soku,ostaka fila od jagode,bijelog fila i na kraju roze.
Ukrasiti po želji! 

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom