Čokoladne kocke


 Mjera na čaše

Čaša od 200ml


Sastojci

Kora

3 čaše brašna

3 čaše jogurta

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 vanilin šećer

3 kašike kakao praha

1 kašičica sode

1 kašičica cimeta

50 ml mlijeka


Čokoladni preliv

500ml slatke pavlake

200g čokolade


Priprema

Spojiti brašno, kakao prah i sodu. Ove sastojke izmiješati pa dodati sve ostale sastoje koji idu u koru osim mlijeka. Sve sastojke ubutati mikserom. Kalup nauljiti pa posuti sa malo brašna. Koru peći na temperaturi od 200° pola sata. Kora je gotova kada čačkalicom provjerite i na njoj ne ostane tijesta. Pečenu koru preliti sa 50ml mlijeka pa kalup pokriti folijom i ostaviti da se hladi.

Pavlaku staviti da se ugrije,ali vodeći računa da ne proključa. Toplu pavlaku skloniti sa šporeta pa dodati izlomljenu čokoladu. Ostaviti par minuta, pa mutilicom lagano fino sjediniti. Dvije kutlače ove smjese ostaviti u posudi na sobnoj temperaturi. Ostatak ostaviti u frižideru da se ohladi.

Ohlađen fil ubutati mikserom pa rasporediti jednako preko kore. Preko ovog fila preliti ostatak koji ste ostavili da stoji na sobnoj temperaturi.

Kolač ostaviti u frižideru da se hladi.


Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Čizkejk sa kupinama

Princes krofne

Kolač sa ovsenim pahuljicama punjen čokoladom